in_minte


Iluziile – false imagini ale unei realitati inexistente.

Privite prin prisma unei minti flamande, iluziile devin singura cale de a trece dincolo de gand. Explozia controlata de idei, imagini si ganduri ce ii vin in minte unui individ, il vor face pe acesta sa se regaseasca sub o falsa imagine – cea a propriului ego.

Astfel el devine prizonierul mintii sub dominatia sinelui egotic. Viata traita in interiorul mintii nu este plina numai de ganduri si idealuri nerealiste ci si de tot soiul de identitati false; identitati cu care individul se regaseste in viata sa cotidiana, dar fara a-si putea da, insa, seama ca este prizonierul egoului. Fluxul gandirii prezinta o inertie extraordinara, astfel fiecare gand pretinde ca este cel mai important tarandu-l pe individ cat mai adanc in taramurile cele mai neexplorate ale mintii. Cu cat el se v-a afunda mai mult in minte cu atat mai greu ii va fi sa-si trezeasca propria constiinta, adormita de gandurile de care a permis a fi purtata. Definirea timpului si a spatiului reprezinta cel mai important pas in a regasi drumul catre constiinta.

Cu cat va deveni mai constient, cu atat mai putin, individul, se va lasa purtat de ganduri; lasand astfel loc intuitiei. Indiferent de natura caracterului, a personalitatii sau a temperamentului ce-l poseda un individ, acesta va avea adanc ascuns in interiorul mintii cea ce se numeste inteligenta intuitiva de care insa va fi capabil a se bucura abia dupa trezirea constiintei.

db.


Foto: http://likewind.deviantart.com/

Advertisements

~ by hugehand258 on March 29, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: